Powerwolf Deelt Eerste Single “1589” Van Nieuw Album “Wake Up The Wicked”

Geschreven door Stefan
Powerwolf

De Duitse metal band Powerwolf heeft een video uitgebracht voor “1589”, de eerste single van “Wake Up The Wicked”, het aankomende negende studioalbum van de band dat op 26 juli via Napalm Records zal verschijnen.

Het nummer verhaalt over de Duitse herenboer Peter Stump uit Bedburg die in 1589 na afschuwelijke martelingen bekende zich schuldig te hebben gemaakt aan seriemoord, kannibalisme (zo zou hij onder meer de onder meer de hersenen van zijn zoon hebben geconsumeerd), incest, duivelsaanbidding en hekserij; en tevens dat hij een weerwolf was die in de omgeving van zijn woonplaats Bedburg talloze dieren en mensen had verslonden.

Na een schijnproces werd hij ter dood veroordeeld en op 31 oktober 1589 – samen met zijn dochter en met zijn minnares – opnieuw gruwelijk gemarteld, ditmaal tot de dood erop volgde, waarna zijn hoofd op een paal werd gespietst als afschrikwekkend voorbeeld. Voor de video van “1589” werden kosten noch moeite gespaard. Het resultaat is een ijzingwekkende horror shortfilm over het tragische lot van Peter Stump, die een helder beeld geeft van de beklemmende sfeer en de voortdurende angst waarin mensen in de zestiende eeuw leefden.

Voor de video reisde Powerwolf naar Engeland om Stumps lot in het donkere bos op filmische wijze in scène te zetten. Met zorgvuldig geselecteerde locaties, talloze acteurs en crewleden en indrukwekkende speciale effecten, is het de meest uitgebreide muziekvideo productie in de geschiedenis van de band – en biedt het een waardige eerste indruk van wat fans kunnen verwachten van het nieuwe album.

De band live zien kan op zaterdag 5 oktober in AFAS Live in Amsterdam en op zondag 6 oktober in de Lotto Arena in Antwerpen.

Pre-Orders voor het album zijn hier verkrijgbaar.

Deel dit artikel
Laat een reactie achter