Mosh Guide – Jera On Air 2024 – Donderdag

Geschreven door Yannick

Bij The Heavy Hunt zijn we altijd op zoek naar de meest gezochte metal-, death- en hardcore binnen de moderne metal scene. Gezien de vele internationaal grote namen die aankomende 27 tot 30 juni in Ysselsteyn te vinden zijn hebben wij een kort lijstje gemaakt van de artiesten die wij sowieso gaan checken; de Jera On Air Mosh Guide voor donderdag, 27 juni.

GEL – Buzzard Stage, 17.30 – 18.15
We beginnen deze eerste dag meteen goed met een flinke dosis hardcore punk uit New Jersey met GEL. Wat ooit begon als een side project van drummer Zach Miller en gitarist Matthew Bobko groeide uit tot een hardcore gigant met de harde drums en gruizige ritmische gitaren. Na een eerste selftitled EP in 2018 heeft de band twee albums met de wereld gedeeld. Een nieuwe single genaamd Mirage is eind april uitgekomen en toont een meer melodisch aard van de band. De nummers die vaak niet langer dan 2 minuten duren zorgen voor een ware muur van geluid met krachtige vocalen en harde instrumentale muziek. Een mix van d-beat met energetische hardcore punk is een zekere start om de festivalgronden te doen trillen.

Voor fans van – Knocked Loose, Scowl, Gulch

Shadow of Intent – Eagle Stage, 18.15 – 19.00
Vernoemd naar een ruimteschip uit de Halo game-serie doen de 4 heren van Shadow of Intent hun naam eer aan met grootse, symfonische blend van deathcore en progressive metal. Van de ontstaanswijze als louter studio project van vocalist Ben Duerr is gelukkig niet veel meer over na vele Amerikaanse tours en festivals afgespeeld te hebben. Alhoewel de band begon met teksten geïnspireerd door de game franchise Halo is de band algeheel geëvolueerd tot een deathcore heavyweight die inspiratie put uit de gruwelen van de huidige wereld. De sound van de band is te omschrijven als episch met veel elementen uit zowel symfonische als black metal. Snelle, strakke gitaarlijnen worden afgewisseld met meedogenloze vocalen en drums. Met een nadruk op al het slechts in de wereld, zowel mythisch als waargebeurde verhalen, vertoont Shadow of Intent een unieke ervaring waar menig mond van open zal vallen

Voor fans van – Lorna Shore, Brand of Sacrifice, Make Them Suffer

Movements – Vulture Stage, 19.00 – 19.45
Gevoelens van een zomer die nooit zal eindigen, hartleed en bonje met ouders. Alles wat terugkeert in de emotionele post-hardcore van Movements. Vocalist van de band Patrick Miranda schrijft erg persoonlijke teksten die hard aankomen door de zachtaardige nummers. Thema’s als depressie en angststoornissen keren vaak terug gezien de persoonlijke strijd van de vocalist met OCD. De nummers zijn bombastisch en voelen euforisch aan, een brug naar de overkant van begrip. Teksten klinken hoopvol doch dringend en de band is perfect op elkaar ingespeeld. De snelle drums weten de gitaren perfect te ondersteunen tot een zachtaardig einde. Gezien als groot onderdeel van de “emo revival” verwachten we een mooie set op de Limburgse festivalgronden.

Voor fans van – Title Fight, La Dispute, Tiny Moving Parts

Imminence – Vulture Stage, 20.30 – 21.15
Eerder dit jaar schreven we al lovend over het recent uitgebrachte album “The Black” van Zweedse metalcore grootheden Imminence. De band die in 2014 het metalcore-landschap betrad met hun debuut album “I” heeft niet stilgezeten de afgelopen jaren. De band wist al snel met een harde doch melodische metallic hardcore sound hun opmars te beginnen. De ondersteunende viool van zanger Eddie Berg maakt van elk nummer een serene dagdroom. De overweldigende drums klinken harder dan ooit met de zachte scream vocalen van Eddie Berg en gitarist Harald Barrett. De betoverende teksten weten je op te maken voor een genadeloze, ritmische breakdown waarin elk bandlid hun moment weet te pakken. Poëtische teksten zorgen ervoor dat nummers mooi rond en volledig klinken. Alles wat de band voort heeft gebracht schept hoge verwachtingen voor hun live uitvoering.

Voor fans van – Currents, Architects, Annisokay

Get The Shot – Buzzard Stage, 22.15 – 23.15
Bekend met het Limburgse metal landgoed zijn de heren van het Canadese Get The Shot zeker wel nadat ze in 2022 al eerder het podium (inclusief festivalweide) plat speelden. Keiharde hardcore zonder concessies of adempauzes. Hoofdwaarden als authenticiteit, eerlijkheid en openheid tegenover hun peers in de hardcore beweging staan centraal in muziek gevormd door de fouten in het systeem. Zo bruut en onvergefelijk als de realiteit kan zijn zonder mooi jasje. Met 4 albums is er ruim keus tussen meerdere hits en features van onder andere Paleface Swiss en Lionheart. Verbitterde hardcore punk voor de echte fans, geïnspireerd door de jaren ’90. De vocals van J.P. Lagacé zijn schel en hard maar worden afgewisseld met lage klanken. Gitaren die maar door blijven scheuren voor een langdurend schouwspel dat absoluut niet gemist mag worden.

Voor fans van – Paleface Swiss, Malevolence, Guilt Trip

Een volle agenda die zeker naar meer smaakt voor zo’n eerste dag. Met bands als Architects, Ice Nine Kills, Harms Way en Bleed From Within nog in het vooruitzicht maakt men zich op voor een wild festival. Klik hier voor de Heavy Hunt Mosh Guide van de vrijdag op Jera On Air.

Deel dit artikel
Laat een reactie achter