Mosh Guide – Jera On Air 2024 – Vrijdag

Geschreven door Yannick
Jera On Air moshguide vrijdag

Bij The Heavy Hunt zijn we altijd op zoek naar de meest gezochte metal-, death- en hardcore binnen de moderne metal scene. Na de donderdag als opwarmer is het tijd voor de eerste volledige dag van de 30e editie van Jera On Air. Gezien de grootse, internationale namen die aankomende 27 tot 30 juni in Ysselsteyn te vinden zijn hebben wij een kort lijstje gemaakt van de artiesten die wij sowieso gaan checken; de Jera On Air Mosh Guide voor vrijdag, 28 juni. Voor de Mosh Guide van donderdag klik je hier.

THROWN – Vulture Stage, 13.00 – 13.30
Met een debuutalbum nog in het verschiet (Excessive Guilt, release 30 augustus) zijn de heren van het Zweedse THROWN ware jonkies in het snel bewegende metalcore landschap. Desalniettemin valt er een duistere, harde metalcore variant te verwachten die niet veel bands kunnen evenaren. Snelle rap-vocalen van ex-Grieves zanger Marcus Lundqvist weten de luisteraars met een gitaar-hevige sound onder te dompelen in een wereld vol breakdowns. De band klinkt clean en soepel, maar tevens genadeloos hard. Zo vroeg op de dag valt er veel van THROWN te verwachten.

Voor fans van – Stray from the Path, Dealer, Alpha Wolf

Dying Wish – Buzzard Stage, 14.00 – 14.40
Dying Wish laat niet met zich dollen. De Amerikanen onder leiding van vocaliste Emma Boster zijn slechts 6 jaar actief maar hebben een enorme inslag gehad op het groeiende hardcore punk landschap met features van onder andere Bryan Garris (Knocked Loose). Melodieuze metalcore met schrijnende, harde breakdowns en gitaarspel. De ondersteunende drums van Jeff Yambra schilderen een perfect, desolaat plaatje dat past bij een bandnaam als Dying Wish. Na een album eind vorig jaar genaamd Symptoms of Survival maakt de band zich klaar voor een denderend en intens optreden. Een opvallende band die niet onopgemerkt zal blijven in de nabije toekomst gezien hun vooruitstrevende blik en harde, kwalitatief hoge standaard van muziek. 

Voor fans van – Boundaries, SeeYouSpaceCowboy, Foreign Hands

End It, Buzzard Stage – 16.40 – 17.20
Luide basgitaar, pittige drums en scream vocalen zijn de enige omschrijving van End It die je nodig zal hebben. Een old school hardcore punk sound voor een band uit 2017 die thema’s aanstipt als de dood, boosheid, onbegrip en hoop. Invloeden van Cro-mags, Leeway en Black Flag klinken duidelijk door in deze punk van de bovenste plank. Trots op hun stad en afkomst laat het Amerikaanse vijftal er geen gras over groeien. Een realistische band die schrijft vanuit persoonlijke ervaringen en gevoelens van zanger Akil Godsey. De band heeft in een drietal EP’s een stevige basis kunnen leggen voor een harde 40 minuten op de Limburgse festivalweide. 

Voor fans van – Speed, Jivebomb, Judge

Counterparts, Vulture Stage – 18.05 – 18.45
Alhoewel de Canadezen bekend staan als een vriendelijk, liefkozend volk bewijst Counterparts het harde randje van dit adembenemende land. Als veteranen die hun oorsprong in 2007 kennen zullen ze menig metalcore liefhebber niet vreemd in de oren klinken. Na het legendarische album The Current Will Carry Us met onder andere de break-out hit The Disconnect wist Counterparts zich alleen maar te evolueren met een melodische rollercoaster in harde muziek. De emotionele, krachtige muziek die geïnspireerd is door de vele wendingen in het leven laat je absoluut niet in de koude kleren zitten. Door de jaren heen is de melodische hardcore alleen meer verfijnder geworden met het laatste album dat eind 2022 uitkwam, A Eulogy For Those Still Here. Voor de derde keer op Jera On Air maken we ons op voor een spetterende terugkeer van de leden van Counterparts.

Voor fans van – Knocked Loose, END, Being As An Ocean

Dropkick Murphys, Eagle Stage – 23.45 – 01.00
Een tattoo van een roos op de linker pols en een glas Ierse whiskey in de rechterhand, de bewezen beste manier om naar de Amerikaanse Celtic punk band Dropkick Murphys te luisteren. Actief sinds 1996 weten de 6 leden een ijzersterke reputatie op te brengen. Met de zang van Al Barr en de vele klassiek Iers-Amerikaanse instrumenten zoals de “bodhrán” voelen vele nummers al thuiskomen met een hoog meezinggehalte. Dropkick Murphys hebben echter een ruime keus binnen de 25 jaar strekkende discografie met groot aantal stevige, rauwe punk nummers met duidelijke boodschappen. Kernwaardes als familie en loyaliteit, een haat naar grootkapitaal en een stevige dosis gruizige gitaren betekent de afsluitende show van Dropkick Murphys een spectaculair einde van de tweede dag Jera On Air. Verwacht een stevige moshpit en veel vals gezang vanuit het publiek.

Voor fans van – The Rumjacks, Flogging Molly, Alestorm

Nu we de smaak goed te pakken hebben kijken we reikhalzend uit naar de rest van de dagen. Officieel halverwege het festival, maar met nog vele bands als Guilt Trip, Architects, Thy Art Is Murder en While She Sleeps in het vooruitzicht maakt men zich op voor een wild festival. Klik hier voor de Mosh Guide van de zaterdag op Jera On Air.

Deel dit artikel
Laat een reactie achter