Mosh Guide – Jera On Air 2024 – Zaterdag

Geschreven door Yannick
Jera On Air moshguide zaterdag

Bij The Heavy Hunt zijn we altijd op zoek naar de meest gezochte metal-, death- en hardcore binnen de moderne metal scene. Dag 3 van Jera On Air weet ons in al deze opzichten enorm te verblijden. Van de vroege middag tot de late uurtjes van de nacht is deze derde dag een waar feestje voor ons harde muziek fanaten. Om het overzicht te bewaren van waar precies de mosh pits zullen zijn hebben we een kort lijstje gemaakt van de artiesten die wij sowieso gaan checken; de Jera On Air Mosh Guide voor zaterdag, 29 juni. Voor de Mosh Guide van vrijdag klik je hier.

Changing Tides, Buzzard Stage – 12.00 – 12.30
De vijfkoppige metalcore-band met deathcore-invloeden Changing Tides uit het zuiden van Nederland kennen we natuurlijk van de Jera On Air Metal Battle Guts and Glory, die ze met groot applaus hebben gewonnen. Met de energie die ze daar hebben laten zien, gaan ze ons allemaal wakker maken op zaterdagmiddag wanneer ze de Buzzard Stage openen. De band is begonnen in 2013, maar we moesten nog even wachten op de muziek, want die kwam pas uit in 2018. Dit is de eerste keer dat Changing Tides op Jera On Air gaat staan en ze gaan er meteen een speciale ervaring van maken voor de fans en zichzelf. Ze gaan hier namelijk voor het eerst een nieuwe single spelen die op hun aankomende album staat. Met groot plezier gaan ze op Jera On Air ook de video schieten van deze nieuwe single. Laten we daarom allemaal zorgen dat we er extra mooi uitzien.

Voor fans van – The Amity Affliction, Fit for a King, Distant

Guilt Trip, Buzzard Stage – 14.00 – 14.45
Guilt Trip, de vijftalige band uit Manchester, kwam in 2015 met veel breakdowns de hardcore scene binnen. De band zet harde gitaarriffjes in om ons zeker wakker te houden. Guilt Trip live zien is ook echt Guilt Trip beleven, de fans zijn namelijk zeker niet bang voor moshpits en chaos. De heren en dame weten ook zeker hoe ze op een festival moeten staan en met het publiek interacties hebben.

Voor fans van – Malevolence, Code Orange, Kublai Khan

Harm’s Way, Buzzard Stage – 15.30 – 16.15
Harm’s Way verzekert een luisterervaring met totale agressie als onderlaag. De stijl van de Amerikaanse band wordt omschreven als een mix van hardcore punk met industriële death metal. In elk geval maken we ons klaar voor een gewelddadige set waarin de drums van drummer Chris Mills de hoofdrol pakt. De gruizige gitaar met schelle vocalen en een intimiderende image maken Harms Way een band waar weinig andere band aan kan tippen. Actief sinds 2006 als side project kwam de band in de grote spotlight met het album Posthuman uit 2018. De band weet een geluid voort te brengen dat genadeloos op je in blijft slaan tot de laatste minuut.

Voor fans van – Kublai Khan, Jesus Piece, Year of the Knife

The Black Dahlia Murder, Vulture Stage – 18.30 – 19.15
Een Amerikaanse melodic death metal band vernoemd naar een wrede onopgeloste moord van een aspirant actrice in 1947. De band weet zelf sinds 2001 meedogenloze, asgrauwe muziek voort te brengen met een hoog drum tempo. Na het tragische overlijden van vocalist Trevor Strnad in 2022 heeft de band gekozen om, in Strad’s nagedachtenis, verder te touren en muziek te schrijven. Met vocalen van Brian Eschbach (voorheen gitarist) is de band gaan schrijven aan een nieuw, tiende album dat in de loop van dit jaar uit zal komen. Een eerste single, Aftermath, kwam eerder deze maand al uit. Daarnaast touren ze rond met hun vertrouwde nummers. Een zware sound met veel tekstuele referenties die gebracht worden met snerende vocalen. De dreunende drums die de hoog melodische gitaren ondersteunen maken van The Black Dahlia Murder een unieke luisterervaring. 

Voor fans van – Job For A Cowboy, Archspire, Carnifex

While She Sleeps, Eagle Stage – 20.45 – 21.30
De metalcore-band uit Sheffield, Engeland, While She Sleeps is begonnen in 2006 en heeft, op zanger Lawrence Taylor na, nog steeds dezelfde bandleden. De bandleden hebben voor While She Sleeps samen al in verschillende bands gezeten op school en omschrijven zichzelf als ‘best mates since school’. De band is goed herkenbaar aan de zwaar omlaag gestemde gitaren, dikke bastonen, geschreeuwde vocalen, zang en snel drummen – af en toe aangevuld met melodische gitaartonen en piano-intermezzo’s. Deze indrukwekkende geluiden kun je zeker ook horen op Jera On Air.

Voor fans van – Parkway Drive, Bad Omens, Architects

Comeback Kid, Buzzard Stage – 23.15 – 00.00
Sinds jaar en dag weet het Canadese vijftal van Comeback Kid een duidelijke norm te scheppen omtrent goede, strakke hardcore punk. Met de hit Wake The Dead uit 2005 wist de band tot grootse status te stijgen en de meest recente TROUBLE EP laat zien dat de band nog steeds zijn mannetje kan staan. Snel, strak en energiek is wat de band perfect omschrijft. De scream vocalen die afgewisseld worden met stukken zuivere vocalen van alleskunner Andrew Neufeld maken een dansbaar geheel. Met het laatste album Heavy Steps uit 2022 toont Comeback Kid kennis van het verleden, begrip van het heden en een frisse blik op de toekomst. De band weet je te verrassen met hoge kwaliteit van begin tot eind en een stuiterende ervaring. Jera On Air kan een springende festivalweide verwachten die niet graag stil wil staan voor de 45 minuten durende set.

Voor fans van – John Coffey, Have Heart, Bane

Na een late avond maken we ons klaar om op de laatste dag alsnog keihard te gaan. Met bands als ZULU, Lionheart, Make Them Suffer en Enter Shikari nog op de to-do list beloofd Jera On Air dit jaar tot een geweldige ontknoping te komen. Bekijk binnenkort de Mosh Guide van de zondag op Jera On Air hier op The Heavy Hunt.

Deel dit artikel
Laat een reactie achter