Mosh Guide – Jera On Air 2024 – Zondag

Geschreven door Yannick
Jera On Air moshguide zondag

Bij The Heavy Hunt zijn we altijd op zoek naar de meest gezochte metal-, death- en hardcore binnen de moderne metal scene. Na 3 loodzware dagen zijn we aangekomen bij helaas alweer de laatste dag. Desalniettemin gaat het er weer hard aan toe op de festivalweide in Limburg. Om zeker te weten dat de grond zal trillen hebben wij een kort lijstje gemaakt van de artiesten die wij sowieso gaan checken; de Jera On Air Mosh Guide voor zondag, 30 juni. Voor de Mosh Guide van zaterdag klik je hier.

As Everything Unfolds, Eagle Stage – 12.30 – 13.00
De 5 Britten van As Everything Unfolds wensen je een hele goede morgen door op deze laatste dag de Eagle Stage warm te draaien met een frisse nu-metal/post hardcore mix. Zowel zuivere als scream vocalen van zangeres Charlie Rolfe leiden het geheel met scheurende gitaren en een hoop elektronische invloeden. Een dansbaar, vrolijk geheel. De band uit 2013 bracht halverwege vorig jaar hun nieuwste album Ultraviolet uit, maar wist hun repertoir aan te vullen met een nieuwe single eerder dit jaar. Een mooie, melodieuze opstart om ons wakker te maken voor de laatste paar grote namen.

Voor fans van – Spiritbox, Novelists, Future Palace

Acacia Strain, Vulture Stage – 13.00 – 13.30
Bij The Acacia Strain valt een show van hoge intensiteit te verwachten. Een slopend geluid dat langzaam achter je aan sluipt door middel van hevige, zware instrumentalen ondersteund door duistere vocalen. De agressieve deathcore van de band uit Massachusetts weet ons sinds 2001 te verblijden en verrassen met harde, kwalitatieve muziek. Met invloeden uit sludge en doom metal weten de heren een meeslepende en emotionele rit te verwezenlijken. Teksten geïnspireerd door nihilisme en misantropie maken het geheel een angstaanjagend schouwspel gestuurd door de zware zang van Vincent Bennett. Een heftig geheel dat wellicht niet bij iedereen aan zal sluiten, maar voor fans een ontzettende opening van de dag zal zijn.

Voor fans van – Oceano, Despised Icon, Black Tongue

Death Before Dishonor, Buzzard Stage – 14.15 – 15.00
Snelle, groovy hardcore punk is het eindproduct van Death Before Dishonor. De weg ernaar toe weet het Amerikaanse viertal met harde baslijntjes en een strakke drum goed te plaveiden. Met ruim 20 jaar aan ervaring schrijft de beatdown hardcore band harde nummers zonder pauze waar menig festivalpodium van zal trillen op zijn grondvesten. De duidelijke vocalen van zanger Bryan Harris halen duidelijke inspiratie uit klassieke bands als Pennywise en Agnostic Front, maar kan er zonder moeite een eigen versie van spinnen. Een loyale klank aan hun stad Boston klinkt terug in de gefrustreerde punk nummers over de maatschappij en alles wat wel niet fout kan gaan. 

Voor fans van – Madball, Suicidal Tendencies, Born From Pain

ZULU, Buzzard Stage – 17.15 – 18.00
Met een vuige mix van hardcore punk en powerviolence weet ZULU je wakker te schudden voor een set om nooit te vergeten. Harde basgitaren die ondersteund worden door de nóg hardere gitaarriffs maken het geheel onder de vocale ondersteuning van Anaiah Lei een waanzinnig spektakel. Met teksten die vooral in het teken staan van de levens van mensen van kleur en de struggles in het thuisland van Amerika wisten de leden van ZULU vorig jaar al het Jera podium te bestormen. Met de debuutplaat A New Tomorrow die het licht zag halverwege vorig jaar zal de 3 kwartier durende set van de hardcore punk activisten een fenomeen zijn om niet te missen.

Voor fans van – Nails, SPY, Speed

Lionheart, Vulture Stage – 18.45 – 19.30
Zonder genade, spijtbetuigingen of concessies speelt Lionheart recht-voor-je-raap hardcore punk. De band uit Californië weet sinds 2004 harde, meedogenloze muziek te delen met de wereld. Een duidelijk traditionele blik met respect voor de geschiedenis worden via hun 9 albums durende repertoir overgebracht op de menigte. Two-steps gegarandeerd met mokerhard gitaarwerk, het opzwepende ritme laat je geen moment stil staan. Na een jaartje rust in 2016 is de band weer hard terug met Rob Watson aan het roer als vocalist. Lionheart weet het old school genre op een mooie manier nieuw leven in te blazen met invloeden vanuit zowel metalcore als heavy metal. Een vernieuwend beeld op een klassiek fundament.

Voor fans van – Hatebreed, Get The Shot, Kublai Khan

Dat waren alweer alle namen van Jera On Air 2024. Verzekerd van een enorm goed lang weekend zijn we zeker met bands als Architects, Electric Callboy, Counterparts en Comeback Kid. Wij zijn enorm benieuwd naar hoe de bands zich zullen voordragen in ons kleine kikkerlandje tijdens de dertigste editie van Jera On Air in Ysselsteyn, Limburg. Bekijk binnenkort het festival verslag van Jera On Air 2024 hier op The Heavy Hunt.

Deel dit artikel
Laat een reactie achter