Gaerea Kondigt Nieuw Album “Coma” Aan, Brengt “Hope Shatters” Video Uit

Geschreven door Stefan
Gaerea
© Chantik Photography

De Portugese extreme metal band Gaerea heeft hun vierde studioalbum “Coma” aangekondigd en een video uitgebracht voor de nieuwe single “Hope Shatters”. Dit nieuwe album komt op 25 oktober uit via Season Of Mist.

Met dit nieuwe album is Gaerea niet langer strikt een black metalband. In plaats daarvan betreden ze de voorhoede van extreme metal. Hoewel hun nieuwe album werd geproduceerd door de vertrouwde Miguel Tereso, verbreedt het het kenmerkende geluid van de band door het in twee ogenschijnlijk tegengestelde richtingen te sturen. Er zijn meer momenten van intense schoonheid, maar deze vergroten de daaropvolgende klappen alleen maar.

De door Nathan Lorenzana gemaakte coverart en de tracklist zien er als volgt uit:

Gaerea - Coma
  1. The Poet’s Ballet
  2. Hope Shatters
  3. Suspended
  4. World Ablaze
  5. Coma
  6. Wilted Flower
  7. Reborn
  8. Shapeshifter
  9. Unknown
  10. Kingdom of Thorns

Gaerea is opgericht in 2016. Ze staan bekend om hun intense, atmosferische muziek en duistere thematiek. De band creëert een anonieme, mystieke identiteit door altijd gemaskerd op te treden en zich niet publiekelijk bekend te maken. De band heeft internationaal erkenning gekregen met albums als “Unsettling Whispers” (2018) en “Limbo” (2020) en is een prominente vertegenwoordiger van de moderne black metal scene.

De video voor “Hope Shatters” is geproduceerd door Grupa 13 en geregiseert door Dariusz Szermanowicz.

Pre-Orders voor het album zijn hier verkrijgbaar.

Deel dit artikel
Laat een reactie achter