Win: Tickets Voor The Amity Affliction In Poppodium 013 (Afgelopen)

Geschreven door Stefan

Op 6 juni 2014 zag het vierde studioalbum “Let The Ocean Take Me” van de Australische post-hardcore/metalcore band The Amity Affliction het levenslicht. Nu, 10 jaar later, viert de band het jubileum van dat album met een dikke headline tour door Europa. Het album handhaaft een balans tussen agressieve metalcore-elementen en melodieuze, anthemische refreinen. Clean en unclean vocals, verzorgd door respectievelijk Ahren Stringer en Joel Birch, zorgen voor een krachtig contrast door de hele plaat heen.

Het album was een groot succes en kwam binnen op nummer 1 in de ARIA-hitlijsten en was het tweede opeenvolgende album dat dit deed, na “Chasing Ghosts” uit 2012. Het album werd door de Australian Recording Industry Association als goud gecertificeerd voor meer dan 35.000 verkochte exemplaren, slechts twee weken na de release in Australië. In december 2015 werd het zelfs platina gecertificeerd.

The Amity Affliction heeft een grote schare fans opgebouwd, zowel in Australië als internationaal. Hun vermogen om rauwe emoties te combineren met pakkende melodieën heeft hen een unieke positie gegeven binnen de metalcore scene. De teksten van de band zijn vaak autobiografisch en reflecteren frontman Joel Birch’s eigen ervaringen met depressie, angst en verslaving. Hun openheid over mentale gezondheid heeft niet alleen hun muziek gevormd, maar heeft ook bijgedragen aan belangrijke gesprekken binnen en buiten de muziekscene.

Op woensdag 21 augustus speelt de band dit album dus in zijn geheel in Poppodium 013 in Tilburg, als voorprogramma staat de Amerikaanse metalcore band Emmure gepland, samen met de Duitse modern rock band Blacktoothed. En het mooie is… jij kan erbij zijn! Wij mogen namelijk 2×2 kaarten weggeven voor deze memorabele avond!

Hoe maak je kans!?
– Volg @theheavyhunt op Instagram.
– Tag je concertbuddy in de comments onder dit bericht.

Winnaars worden op 12 augustus bekendgemaakt, succes!
Door deel te nemen ga je automatisch akkoord met de voorwaarden.
Event: The Amity Affliction – Poppodium 013, Tilburg

The Amity Affliction Tour 2024
Deel dit artikel
Laat een reactie achter