Jona Weinhofen En Michael Crafter Teasen I Killed The Prom Queen Plannen

Geschreven door Stefan

Voor het eerst in ruim een jaar is er weer activiteit op de social media pagina’s van de Australische metalcore band I Killed The Prom Queen. In een teaser, die ook gedeeld is door gitarist en mede-oprichter Jona Weinhofen en zanger Michael Crafter, is zowel het logo van de band te zien als de Romeinse cijfers MMXXV (2025). Onder de post staat de tekst “check your vital signs”.

I Killed The Prom Queen werd in 2000 opgericht door bassist Ben Engel, gitaristen Jona Weinhofen en Simon O’Gorman, drummer JJ Peters en zanger Lee Stacy. In april 2007 maakte de band bekend uit elkaar te gaan. Ze gaven als reden dat ze geen vaste zanger konden vinden en dat Weinhofen had besloten zich bij Bleeding Through aan te sluiten. In 2011 kwam de band echter weer bij elkaar, alleen had Weinhofen zich inmiddels aangesloten bij Bring Me The Horizon en was JJ Peters de band Deez Nuts begonnen.

De band bleef een aantal jaar actief en bracht hun derde studioalbum “Beloved” uit in 2014. Het werd daarna een tijd stil en in 2017 is bekendgemaakt dat de band geen prioriteit meer had voor onder andere Weinhofen en het dus op een laag pitje stond. In 2019 zou er een reünie komen met de klassieke line-up, maar die bleef helaas uit. Zanger Michael Crafter, die van 2001 tot 2006 / 2008 bij de band zat, heeft in 2022 nog wel nummers van de band gespeeld als eerbetoon aan wijlen Sean Kennedy, die zich in 2021 op 35-jarige leeftijd van het leven beroofde.

Deel dit artikel
Laat een reactie achter