Parkway Drive Brengt Video Uit Voor Titeltrack “Darker Still”

Geschreven door Stefan
Parkway Drive

De Australische metal band Parkway Drive komt op 9 september via Epitaph Records met hun zevende studioalbum “Darker Still”, een video voor de titeltrack is nu uitgebracht. Dit nieuwe album, het eerste sinds het in 2018 uitgekomen album “Reverence”, is hier te pre-orderen.

Love. Time. Death. The great defining elements that make up our existence. This song begins with the simplest of human sounds and represents these elements as the musical journey grows to reach its souring crescendo before facing the inevitable conclusion of its journey. The night grows dark… darker still.

Winston McCall – Parkway Drive (Zang)

In de keuken van het Byron Bay-huis van Winston McCall staat een koelkast, aan één kant versierd met een citaat van Tom Waits: “I want beautiful melodies tell me terrible things.

Dit, zegt de zanger van Parkway Drive, is een vrij goede samenvatting van zichzelf. Het geldt ook als een van de leidende principes achter Darker Still, het zevende volledige album dat geboren is in deze pittoreske en serene hoek van het noordoosten van Nieuw-Zuid-Wales, Australië, en het bepalende muzikale statement tot nu toe van een van de moderne metal’s meest gerespecteerde bands.

Darker Still, zegt McCall, is de visie die hij en zijn bandleden in gedachten hebben gehouden sinds een groep buitenbeentjes voor het eerst bijeenkwam in de kelders en achtertuinen van hun ouders in 2003. De reis om dit moment te bereiken heeft ertoe geleid dat Parkway Drive is geëvolueerd van metal underdogs tot de headliner van festivals, na bijna 20 slopende jaren, zes door critici en commercieel geprezen studioalbums (die allemaal de gouden status in hun thuisland behaalden), drie documentaires, één live-album en vele, vele duizenden shows.

When Parkway originally started out, we all were trying to push ourselves to do more than we possibly could. What you hear on Darker Still is the final fulfillment of our ability to learn and grow catching up with the imagination that we have always had.

There are compositions and songs that we’d never attempted before – or, to be more accurate, which we have attempted in the past, but not had the courage, time or understanding to pull off.

Winston McCall – Parkway Drive (Zang)

De band live zien kan op 12 september in Forest National in Brussel (BE) en op 23 september in AFAS Live in Amsterdam (NL).

Deel dit artikel
Laat een reactie achter