Avenged Sevenfold Deelt Details Over Aankomend Album

Geschreven door Elsbeth
Avenged Sevenfold

Langzaam maar zeker wordt er steeds meer bekend over het aankomende album “Life Is But A Dream…” van de Amerikaanse metalband Avenged Sevenfold. In een pas uitgekomen interview met Kerrang vertellen ze over hoe het album tot stand is gekomen en delen ze details over de nummers. Ook op social media deelt de band steeds meer over wat hun inspireerde tijdens het schrijven.

Inmiddels zijn de eerste twee singles “Nobody” (14 maart) en “I Love You”(12 mei) uit. De nummers ontvingen erg verdeelde reacties, maar één ding is zeker Avenged Sevenfold is een heel nieuw pad ingeslagen ten opzichte van hun eerdere werk.

In tegenstelling tot het laatste album “The Stage”, heeft het nieuwe album een persoonlijkere en meer emotionele lading voor de band. Onderwerpen als existentialisme en het mens-zijn komen uitgebreid aan bod. Om zoals de band het zelf noemt in de “headspace” te komen om over zulke confronterende onderwerpen na te denken vertellen ze gebruik te hebben gemaakt van de psychedelische drugs 5-MeO-DMT. Gitarist Synyster Gates zei hier het volgende over:

“That helped us heal and fucking connect and really have the ability to communicate and articulate what we’re feeling. “

Niet alleen heeft dit geleid tot inspiratie voor het nieuwe album, ook op persoonlijk vlak vertelt zanger M. Shadows tot nieuwe inzichten te zijn gekomen:

“We’re here for such a short time, so make the music that you’re gonna make bold.”

Muzikaal staat het album vol verrassingen, zo is er voor het eerst een geheel instrumentaal nummer op een sevenfold album te vinden met Synyster Gates niet op de gitaar maar de piano. En geeft zanger M. Shadows toe moeite te hebben gedaan niet zijn eigen iconische stemgeluid te laten horen maar iets nieuws te proberen, om daarmee het album zich te laten onderscheiden van eerder werk.

Op het Instagram account van de band, delen ze ook een ander inspiratie bron van het nieuwe album. Het werk van kunstenaar Wes Lang, M. Shadows vertelt over hoe in het bijzonder het werk “Nobody” het gelijknamige nummer inspireerde:

“there’s this painting called “nobody”and it deeply affected me. I was going through my own thing at the time. We would put up this painting in the studio while creating the song “Nobody”… Wes would send us stuff, and it was just giving us all these ideas to go bolder with the music. The art was influencing the music. “

Op 2 juni zal “Life Is But A Dream…” via Warner Records worden uitgebracht, pre-orders zijn hier verkrijgbaar.

Het hele interview van Kerrang is hier te lezen.

Deel dit artikel
Laat een reactie achter