Mosh Guide – Graspop Metal Meeting 2023 – Zondag

Geschreven door Stefan
© Tim Tronckoe

Mocht je na drie volle dagen moshen op Graspop Metal Meeting nog wat energie over hebben, dan hebben we ook voor de zondag een mooie planning gemaakt om lekker los te gaan!

Paledusk – 12:00 – 12:40 – Metaldome

We beginnen de dag vandaag in de Metaldome nu met een van de meest vage bands die je op Graspop zult vinden: de Japanse crossover band Paledusk. Ze maken een mix van thrash, metalcore, dance en jazz en dat gaat, zoals je kunt verwachten, alle kanten op. Heftige breakdowns zijn uiteraard gewoon aanwezig, dus wij zijn erbij!

Polaris – 13:20 – 14:05 – Metaldome

Australische metalcore, dan weet je sowieso al dat het goed zit. Polaris timmert al sinds 2012 aan de weg, maar bracht pas in 2017 hun debuutalbum uit. Dit jaar komt het onlangs aangekondigde, derde, studioalbum “Fatalism” uit, waarvan de eerste single “Inhumane” nu alvast te checken is.

Carnation – 15:15 – 16:05 – Marquee

Van iets dichterbij komt Carnation, een death metal band uit België. Hun nieuwe single “Cursed Of Mortality” is afkomstig van het aankomende, gelijknamige album dat in november zal verschijnen via één van onze favoriete labels Season Of Mist. Bij dit label brachten ze in 2018 ook hun debuutalbum “Chapel of Abhorrence” uit, wat garant staat voor een fijne pot oldschool death!

Chelsea Grin – 16:40 – 17:25 – Jupiler Stage

Op naar de oude, vertrouwde Jupiler Stage, waar deathcore band Chelsea Grin te vinden is! Sowieso zouden we graag meer deathcore op Graspop zien, gezien punk-rock ook een goede kans krijgt en deathcore een heel stuk dichter in de buurt van metal komt, maar… dat is een ander verhaal. Zanger Tom Barber heeft de band na het vertrek van Alex Koehler nieuw leven ingeblazen met het studioalbum “Eternal Nightmare”. Eind vorig jaar en begin dit jaar kwam de dubbel-EP “Suffer In Hell”, “Suffer In Heaven” uit, welke maar al te goed laten horen dat lompe deathcore met dikke breakdowns anno 2023 nog prima te pruimen zijn!

Lionheart – 18:05 – 18:50 – Jupiler Stage

Tijd voor onvervalste “West Coast” hardcore van Lionheart! Begin 2016 bracht de band hun vierde studioalbum “Love Don’t Live Here” uit, waarna ze op 26 mei 2016 helaas uiteenvielen en een farewell tour aankondigden. Gelukkig is het ongeveer een jaar later weer helemaal goed gekomen en inmiddels zijn we alweer drie studioalbums verder! De fijne mix van hardcore-punk en metalcore, zeker fijn voor fans van Hatebreed, staat garant voor lekkere live shows!

The Halo Effect – 19:45 – 20:35 – Marquee

De Zweedse melodic metal band The Halo Effect bestaat uit maar liefst vijf ex-leden van In Flames, waaronder oprichter Jesper Strömblad en Mikael Stanne, wie dan weer oprichter is van Dark Tranquillity. Hun debuutalbum “Days Of The Lost” kwam vorig jaar uit en na een support tour voor Amon Amarth en Machine Head in de herfst van 2022 is het nu tijd voor een dikke festivalshow op Graspop!

Lorna Shore – 20:45 – 21:45 – Metaldome

Ja, we zijn Lorna Shore fanboys and girls, nee we schamen ons er niet voor. Will Ramos heeft eindelijk de band te pakken waar hij volledig tot z’n recht komt. Uiteraard hebben drummer Austin Archey en gitarist/bassist Adam De Micco beide zo’n beetje aan de wieg van de band gestaan en zijn alle vier de studioalbums van zeer hoog niveau, met de toevoeging van Will en het uitbrengen van “To The Hellfire” is de de band pas echt doorgebroken en zijn wij erg benieuwd of alle fans gaan passen in de Metaldome. Wij kijken er in ieder geval alvast naar uit!

Kreator – 23:00 – 00:00 – Marquee

Nog energie over voor een hele hoop circle pits!? Zorg dan dat je in de Marquee aanwezig bent voor de Duitse thrash metal band Kreator! Ze bestaan al sinds 1982 en brachten vorig jaar hun vijftiende studioalbum “Hate Über Alles” uit. De band behoort tot de top van het genre en de liveshows zijn altijd genieten. Be there!

Graspop Metal Meeting vindt plaats van 15 t/m 18 juni in Dessel (BE), tickets voor de vrijdag en zondag zijn nog te koop via deze website.

Deel dit artikel
Laat een reactie achter