5 (Verborgen?) Pareltjes In De Jera On Air 2023 Line-Up

Geschreven door Stefan
Jera On Air - 5 Verborgen Parels

Naast tal van grote namen zoals bijvoorbeeld Parkway Drive, The Ghost Inside, Hatebreed, Rancid en Flogging Molly, kent de line-up van de 29e editie van het Nederlandse punk, hardcore en metalcore festival Jera On Air ook een aantal -bij het grote publiek- minder bekende bands die ook zeker de moeite waard zijn! Wij pikten er 5 uit en zetten ze voor je op een rijtje!

Ways Away – Donderdag 22 juni

Fans van Stick To Your Guns kennen ze waarschijnlijk wel, maar voor diegene die zanger Jesse Barnett niet op de voet volgen: Ways Away zijn “4 guys who have been doing bands for awhile do another band” en ze maken melodic post hardcore “for fans of Early Spice Girls and Slayer”, zoals ze zelf zeggen. De band bestaat uit gitarist Sergie Loobkoff (Samiam, Knapsack, Racquet Club), zanger/gitarist Jesse Barnett (Stick to Your Guns, Wish You Were Here), drummer Jared Shavelson (BoySetsFire, The Hope Conspiracy) en bassist Ian Smith (Racquet Club). Niet de minste namen dus, en ze maken zeer aangename, fijn luisterbare muziek. Hun debuutalbum “Ways Away” kwam uit in 2020 tijdens de corona pandemie en hun tweede album stamt uit eind 2022 en heeft de titel “Torch Songs”.

Defeater – Zaterdag 24 juni

Deze melodic hardcore band uit Massachusetts is begonnen in 2004 en maakt concept albums. Alle teksten gaan over één overkoepelend verhaal, dat vertelt over de strijd van een arbeidersgezin in New Jersey in het tijdperk na de Tweede Wereldoorlog. Een goede uitleg hiervan is te lezen op de Wikipedia pagina van de band, maar zelf ontdekken is natuurlijk veel leuker. Het verhaal is inmiddels 5 albums lang, waarvan de laatste, “Defeater” stamt uit 2019. Ons persoonlijk favoriete album is “Empty Days & Sleepless Nights” uit 2011, waar onder andere “Empty Glass” op staat die hieronder te beluisteren is. Voor de volle experience check je echter alle vijf albums op volgorde van oud naar nieuw.

De Hardheid – Vrijdag 23 juni

Wie een jaar of 20 (f*ck we worden oud) ska-punk liefhebber was kent ze wel, deze in 1996 opgerichte Amsterdamse “Nederpunk” band De Hardheid stond regelmatig op festivals en poppodia maar is sinds 2009 met “pauze”. De band heeft 4 albums en een EP uitgebracht, waarvan “De Nodige Hardheid” uit 2003 de meeste publieksfavorieten bevat. De band zingt over het alledaagse leven in Nederland zonder een blad voor de mond te nemen. Ze doen een reünieshow in Patronaat in Haarlem die binnen no-time uitverkocht was, gelukkig zijn ze ook op Jera van de partij en wij kijken er nu al naar uit, want reken maar dat dit een waar feest wordt. Een aantal van hun albums staan op Spotify, dus start maar vast met het uit je hoofd leren van de teksten!

END – Vrijdag 23 juni

Liefhebbers van agressieve hardcore-punk zoals die van Malevolence, Kublai Khan en… Counterparts zitten helemaal goed bij END. Deze band bestaat namelijk uit zanger Brendan Murphy (inderdaad, van Counterparts), gitarist Will Putney (bekend van Fit For An Autopsy en als producer van heel veel dikke albums), drummer Billy Rymer (ex- The Dillinger Escape Plan), gitarist Gregory Thomas (Enabler) en bassist Jay Pepito (Shai Hulud). Samen maken ze sinds 2017 snoeiharde tracks waarmee ze in 2020 hun debuutalbum “Splinters from an Ever-Changing Face” vormden.

Restraining Order – Zaterdag 24 juni

De Amerikaanse hardcore-punk band Restraining Order bestaat sinds 2017 en maakt naar eigen zeggen “1982 style hardcore”, door invloeden van bands als Circle Jerks en Minor Threat. Het resultaat zijn lekker lopende tracks die, voor de verandering, nog eens goed te verstaan zijn ook. Hun eerste album heeft de titel “The World Is Too Much” en kwam uit in 2019. Live gaat het er ouderwets hard aan toe, dus bereid je voor op flinke moshpits tijdens Jera.

Jera On Air vindt plaats op 22, 23 en 24 juni in Ysselsteyn, Limburg (NL). Kaarten voor het festival zijn te koop via deze website. Hardcopy tickets zijn te koop via Impericon.

Deel dit artikel
Laat een reactie achter