Texas In July Brengt Eerste Nieuwe Muziek In Bijna 10 Jaar Uit

Geschreven door Stefan
Texas In July

De Amerikaanse metalcore band Texas In July heeft voor het eerst sinds 2014 weer nieuwe muziek uitgebracht in de vorm van een nieuwe single genaamd “False Divinity”. De band ging in 2015 uit elkaar, maar herenigde weer in 2021. Zanger J.T. Cavey (o.a. bekend van ERRA) zegt het volgende over de track:

We all have so many good memories from our time as an active band; it was a real treat to rediscover our love for our style of music. The song came together as a nice extension to what we wrote on our last full-length album, Bloodwork. ‘False Divinity‘ features what we feel are all the best things that make Texas In July a band, alongside a darker tone lyrically of what we have been witnessing in the world as of late.

Bassist Ben Witkowski voegt eraan toe:

This band loved what we did. We loved touring, we loved writing, and more so than anything, we loved performing. Disbanding in 2015 was extremely difficult. The thought of playing again started looming over us about four years after our last show, but it ultimately took us six years to play again.

When we returned to play shows in 2021/2022, our fans were clear about one thing they wanted from us. That was new music. ‘False Divinity‘ would have never been written/recorded without our fans’ sincere demand for new music. We thank them for pulling us out of our newfound routines and comfort zones to bring us back together again to a place we truly loved. This release is dedicated to them.

Texas In July, oorspronkelijk opgericht in Pennsylvania in 2007, werd al snel een hoofdact in de metalcore-scene en trad regelmatig op met bands als We Came As Romans, The Devil Wears Prada en Of Mice & Men. Met vier albums en een EP op hun naam, waaronder het door fans geprezen “Bloodwork” dat in 2014 uitkwam, besloot de band in 2015 uit elkaar te gaan. Nu Cavey de leadzang van Erra overnam en gitarist Chris Davis zich bij The Ghost Inside voegde, duurde het tot de pandemie dat de band begon te praten over een terugkeer naar het podium. Op 29 december 2021 trad Texas In July op in hun thuisstaat Pennsylvania, gevolgd door nog twee shows in 2022. Het gevoel van samen spelen was stimulerend en de reacties van de fans ongeëvenaard, waardoor de band begon met het schrijven van nieuw materiaal.

Deel dit artikel
Laat een reactie achter