Maak Kennis Met De “Dedication To Flesh” Supports

Geschreven door Yannick

Met een loodzware tour ter ere van hun laatste album komt Spite op 5 april de Bibelot in Dordrecht plat spelen. Als leiders van deze optocht zullen Spite en Bodysnatcher hun hart eruit te spelen, maar ze komen zeker niet alleen. Boundaries en Mouth for War maken de avond tot een deathcore fenomeen dat niet gemist kan worden. Lees alles over deze 4 Amerikaanse titanen van het huidige deathcore landschap.

Mouth for War uit Colorado opent de avond met een snelle mix van meedogenloze blastbeats en half-lage scream vocalen. Dit vijftal weet sinds 2019 harde muziek te maken voor een kleinschalig publiek. Desalniettemin zijn de stukken van zeer hoge kwaliteit met eind vorig jaar een nieuw studio album genaamd “Bleed Yourself”. Dit album weet voort te breien op hun bestaande materiaal maar voegt een groot aantal melodische elementen toe die een veelal afwisselende werking hebben op het totaalplaatje van hun discografie. De nummers zijn vol van kracht, met harde vocalen en scheurend gitaarwerk.

Voor fans van – Jesus Piece
Waar te beginnen – No Grace, Saturate Me

De band Boundaries kwam in 2020 al met het album “Your Receding Warmth” waarmee ze hoge ogen gooiden met blik op hun toekomst, en eenmaal in die toekomst aangekomen kunnen we dit alleen maar bevestigen. De 5 mannen uit Connecticut weten enorm goed hoe ze de aandacht van hun luisteraars vast kunnen houden tijdens de sterke opbouw, om dan met hen deze interesse om te vormen naar verbazingwekkend goede breakdowns. De cymbals luiden nog na in je oren en de polyritmes houden je scherp. Zelfs nu nog met de nieuwste release van de single “Easily Erased” weet de band je te verrassen. Nieuwe invloeden van first wave emotional hardcore bands zoals Pageninetynine en Orchid beginnen hun intrede te maken voor een sterk melodisch karakter in latere tracks.

Voor fans van – Varials
Waar te beginnen – Easily Erased, I’d Rather Not Say

Donker, bedreigend en woedend is wat Bodysnatcher uit Florida wil bereiken in hun nummers. Of ze dat lukt laten we voor nu in het midden, wel is te stellen dat de nummers doordrenkt zijn met een agressieve beat-down benzine. Nummers weten tot een angstaanjagend laag tempo te zakken voor maximale diepte van geluid om kort daarna weer omhoog te zwiepen met een energieke gitaarriff. De muziek weet afslagen te nemen waardoor het einde onmogelijk te omvatten is in een paar woorden. De vocalen en lyrics van vocalist Kyle Medina weten je vast te grijpen in een wurggreep van lage growls. De band weet als geheel enorm goed samen te werken om zo een scherpe mix aan te bieden die moeilijk geëvenaard kan worden. Gitaarwerk is strak en gruizig met genoeg ruimte voor mosh moves en verscheidene dans pasjes.

Voor fans van – The Last Ten Seconds of Life
Waar te beginnen – Twelve/Seventeen, Dead Rabbit

Al sinds 2015 weet Spite de mensheid onder te dompelen in heftige gitaarriffs en unieke invloeden uit onder meer hardcore en downtempo slam. Een deathcore duizendpoot, welteverstaan, die met elke release een ander straatje weet te bewandelen. Meest recent in Dedictaion To Flesh weten de bandleden een harde mix tussen agressieve deathcore en melodische hardcore aan te houden voor een nog geen 40 minuten durend spektakel. De vocalen zijn enorm afwisselend en de gitaar chugs laten je geen moment met rust. De muziek is heftig, in-your-face en aangrijpend. Door de vele afwisselingen in ritmes is het moeilijk stil te blijven zitten. Alhoewel de band in 2017 al een unieke release wist voort te brengen met “Nothing Is Beautiful” is de band alles behalve gestopt met evolueren. De sound is sindsdien alleen maar harder, heftiger en zwaarder geworden. De ambiance die opgezet wordt met behulp van de achtergrond geluiden en samples weten je klaar te stomen voor een intense ervaring. Al met al een niet te missen band.

Voor fans van – Infant Annihilator
Waar te beginnen – Hangman, Caved In

Deel dit artikel
Laat een reactie achter