Knocked Loose Kondigt Nieuw Album “You Won’t Go Before You’re Supposed To” Aan, Brengt “Blinding Faith” Uit

Geschreven door Stefan
Knocked Loose

De Amerikaanse hardcore band Knocked Loose heeft hun nieuwe studioalbum “You Won’t Go Before You’re Supposed To” aangekondigd en een video uitgebracht voor de nieuwe single “Blinding Faith”. Het nieuwe album komt op 10 mei uit via Pure Noise Records en pre-orders zijn hier verkrijgbaar.

De titel van het album bevat een geruststellende toon te midden van onrust. De zinsnede komt voort uit een ervaring die frontman Bryan Garris, die lijdt aan wat hij een “borderline fobie voor vliegen” noemt, had tijdens een bijzonder moeilijke vlucht. Terwijl hij tijdens het opstijgen tegen zijn zenuwen vocht, praatte hij met een vrouw naast hen. Toen hij haar zijn angst in vertrouwen nam, verzekerde ze: ‘Je gaat niet eerder dan de bedoeling is.

Maar het verdoezelen van negatieve emoties is niet waar Knock Loose over gaat. In de nieuwe nummers duiken ze door nieuwe diepten van walging – zowel naar binnen als naar buiten gericht. Hun razende eerste single “Blinding Faith” hanteert vakkundig zweepslagen in tempowisselingen in dienst van een vernietigende aanklacht tegen religieus groepsdenken en de hypocrisie die soms gepaard kan gaan met een uiterlijk vroom leven.

“Het was gewoon hilarisch hoeveel mensen naar de kerk kwamen waarvan ik wist dat het onbeleefde, vreselijke, egoïstische mensen waren”, blikt gitarist Isaac Hale terug op het bezoek aan de kerk met zijn moeder in zijn jongere jaren. “Ze wisten dat ze hierdoor een beter mens leken – of als ze de woorden uitspraken, het hen van elke negatieve kwaliteit zou verlossen, alleen maar omdat ze hun gezicht lieten zien“.

Over het album zegt Hale het volgende:

On this album, we go the fastest we’ve ever gone; we go the scariest we’ve ever gone. We also go the catchiest and the most melodic that we’ve ever gone, and that’s the point. Instead of branching off into a specific direction, we want to encompass ALL directions.

De coverart en tracklist zien er als volgt uit:

  1. “Thirst”
  2. “Piece By Piece”
  3. “Suffocate” (ft. Poppy)
  4. “Don’t Reach For Me”
  5. “Moss Covers All”
  6. “Take Me Home”
  7. “Slaughterhouse 2” (ft. Chris Motionless)
  8. “The Calm That Keeps You Awake”
  9. “Blinding Faith”
  10. “Sit & Mourn”
Deel dit artikel
Laat een reactie achter