Imminence – Melkweg, Amsterdam

Geschreven door Yannick
Imminence © Megan Keijzer

Na een overweldigende show op Jera On Air eerder dit jaar in juli keren de heren van het Zweedse Imminence terug naar Nederland met hun “violin-core”. De eerste show van de Europese The Black Tour was een succes met landgenoten Allt en Aviana die de show openden. Een uitverkochte zaal vol fans die niet konden wachten op de eerste gitaartonen. Hier vind je in tekst en beeld het fotoverslag van Imminence, Allt en Aviana in de Melkweg, Amsterdam op 5 oktober 2024.

Allt
Met een ontbloot bovenlichaam maar wél een dikke winterjas tegen de oktober kou betrad vocalist Robin Malmgren het podium met zijn progressive metalcore band Allt. De band bracht de dag voorafgaand hun debuut album “From The New World”  en wist daarmee hoge ogen te gooien door nieuwe nummers als “Echoes” en “Emanate” nu voor het eerst live te spelen. Het sterke melodische gitaarwerk van Olle Nordström en Viktor Florman werkten krachtig met de grote afwisselingen in vocalen van Malmgren. Zuivere zang werd razendsnel afgewisseld met slopende lows en schelle fry screams. De stroboscopische lampen en dreunende drums bliezen het publiek omver tijdens “The Orphan Breed”.

Aviana
Een duistere stem heette ons welkom voor de show van de Zweedse metalcore band Aviana. Leden Death, Dark en Fear kwamen eerst op alvorens Joel Holmqvist zijn positie achter de microfoon innam. Bewegende rode lichten die ritmisch meebewogen op de muziek en de deinende moshpit zorgden voor een intieme docht heftige sfeer. De maskers van de anonieme gitaristen reflecteerden de felle lampen en de machinale drums maakten het een dreigend geheel. Ondersteund door de elektronische achtergrond geluiden werd het publiek meegesleept in een duistere wereld vol afkeer en nijd tijdens “Rage” die uitkwam op het vorige album. Favoriet “Obsession” kondigde het einde van de show aan voor de band die nog het publiek bedankte alvorens het doek viel. 

Imminence
Het podium werd voor ons opgebouwd met grootse kathedraal kozijnen, een aantal groen gekleurde straatlantaarns en de zachte geur van wierook. Zanger Eddie Berg betrad het podium in een monnikengewaad om ons welkom te heten met “Come Hell or High Water”.Het publiek bleef niet lang rustig met de hevige drums van Peter Hanström in de breakdown. Het meesterlijke gitaarspel van Harald Barret kwam perfect naar voren in nummers als “Desolation” en “Beyond the Pale” met zanger Berg die zijn viool gebruikte als tweede microfoon. Het was een vol podium met de nieuw aangemonsterde toetsenist die een zacht orgel stukje speelde alvorens de gitaren het overnamen voor “Erase”. Met het nieuwe album brengt Imminence een theatrale hoek naar hun live shows met rituele verplaatsingen en gecoördineerde bewegingen vanuit de band. Barret wist veel bekijks te maken door de strijkstok van Berg’s viool over te nemen en in een kort intermezzo een egale, scherpe toon te spelen. Afsluitend met “Temptation” kwam de show tot een eind en boog de band onder daverend applaus van het publiek voor de laatste keer.

Foto’s van Imminence, Aviana en Allt.
05 oktober 2024 – Melkweg, Amsterdam (NL)

© foto’s Megan Keijzer

Deel dit artikel
Laat een reactie achter