Nu-Metal Band Coal Chamber Is Terug

Geschreven door Stefan
Coal Chamber

De Amerikaanse nu-metal band Coal Chamber heeft een reünie aangekondigd tijdens het Sick New World festival in Las Vegas. Samen met bands als Korn en Limp Bizkit stonden ze eind jaren ’90 aan de wieg van het crossovergenre nu-metal. De band rond zanger Dez Fafara voegde gothic elementen toe aan hun muziek en scoorde hits met tracks zoals “Loco”, “Shock The Monkey” en “Fiend”. 

De band werd in 1993 opgericht en ging 10 jaar later, in 2003, uit elkaar om andere muzikale projecten na te streven. Ze kwamen in 2011 weer bij elkaar om te touren en in 2015 bracht de band het album “Rivals” uit. Zanger Dez Fafara keerde echter in 2016 terug naar DevilDriver om een nieuw album op te nemen waarna Coal Chamber werd stopgezet.

Deel dit artikel
Laat een reactie achter