Onze Top 15 Meest Beluisterde Albums Van 2022

Geschreven door Johanna
Top 10 Album van The Heavy Hunt

Het jaar is bijna ten einde en we kijken terug op een mooi jaar met goede muziekreleases! We hebben dan ook een mooie top 15 kunnen maken van onze meest beluisterde albums van dit jaar en we kijken uit naar wat 2023 ons zal brengen aan nieuwe muziek. Blijf ons volgen zodat je op de hoogte blijft van de laatste heavy album releases, we posten regelmatig over nieuwe albums die het beluisteren waard zijn op onze Instagram.

15. Varials – Scars For You To Remember

Dertig minuten zware chaos, afgewisseld met zuivere refreinen. Dit hardcore punk album mag niet vergeten worden op onze meest beluisterde albums lijst van 2022. Check de brute nummers “Scars for You To Remember”, “.50” en het wat rustigere “Circles”.

14. Cabal – Magno Interitus

Wij vinden dit album brutal, onze favoriete nummers zijn “Magno Interitus” en “Violent Ends”! We zijn erg benieuwd naar wat de Deense deathcore band Cabal nog meer gaat brengen in de toekomst. Zeker de moeite waard om eens live te zien, hun shows zijn te gek!

cabal

13. Soilwork – Övergivenheten

Soilwork heeft met “Övergivenheten” een stevig maar toch catchy album uitgebracht. De drumbeats van Bastian Thusgaard zijn gaaf zoals altijd en die zijn het best te horen op de titeltrack “Övergivenheten“. De video van het nummer is ook het bekijken waard, erg mooi gemaakt.

12. Slipknot – The End, So Far

Slipknot stelt ons niet teleur met “The End, So Far”, het is een album met veel muzikale variatie met zowel een oldschool Slipknot sound als nummers waar ze meer geëxperimenteerd hebben. Voor te gekke gitaarsolo’s moet je zeker naar “De Sade” en “Acidic” luisteren. 

11. Korn – Requiem

Korn levert zoals gewoonlijk geweldige muziek af, deze keer misschien niet wat we gewend zijn maar meer gericht op de moderne tijd. De teksten zijn allesbehalve vrolijk maar dat is niet erg want het heeft iets poëtisch, vooral bij de nummers “Forgotten”, “Start The Healing” en “My Confession”.

10. The Halo Effect – Days Of The Lost

Een sterke start met dit debuutalbum van de Zweedse melodieuze death metal band The Halo Effect. De voormalige In Flames leden weten wat ze doen, luister naar “Shadowminds” en “Days Of The Lost” voor de beste Göteborg metal zoals we die kennen.

9. Spiritworld – Deathwestern

Het is een interessante combinatie van death, trash en hardcore metal gemixt met een brute western sound. De nummers die eruit springen zijn: “U LC E R!” en “Moonlit Torture” featuring Dwid Hellion, omdat de combinatie van de bovengenoemde genres goed te horen zijn. Wij zijn positief verrast door dit album!

8. Def Leppard – Diamond Star Halos

Old-school glamrockers Def Leppard blijven ons nummers geven die je maar niet uit je hoofd kunt krijgen. Of je nu blij of verdrietig bent, dit album zal je niet teleurstellen, ook al is het een beetje zoetsappig. Wil je een traantje wegpinken luister dan naar de ballad “Goodbye For Good This Time” gevolgd door een vrolijke boost met “Take What You Want”.

7. Spite – Dedication To Flesh

Zwaarder dan zwaar, dit album van Spite maakt ons niet alleen gelukkig door er thuis naar te luisteren, maar ook tijdens de show die ze gaven tijdens Never Say Die! Tour kwam dit album echt tot zijn recht. Onze favoriete nummers zijn “Dedication To Flesh” en “Caved In”.

6. Parkway Drive – Darker Still

Met dit album maakt Parkway Drive zichzelf toegankelijker voor een breder publiek. Of je houdt ervan of je mist de oude tijd met het veel zwaardere geluid van hun eerdere albums. We houden van het bijna filmische geluid van “Darker Still” en met “From The Heart Of Darkness” krijgen we een klap in het gezicht na een vrij kalm intro. Oordeel zelf, wij vinden dit een goede plaat, zeker na hun Darker Still Tour, waar ze een vurige show hebben gegeven. Ook de moeite waard om te bekijken: de mini docu over Darker Still, check hem hier.

5. We Came As Romans – Darkbloom

Het album eert hun overleden bandlid Kyle Pavone op de mooiste manier door de metalcore die we van hen gewend zijn te combineren met emotioneel geschreven teksten. “Daggers” en “Darkbloom” zijn onze favorieten. Ook aanbevolen om naar te luisteren zijn “Plagued” en “Black Hole“.

4. Ghost – Impera

Met de songs “Spillways” en “Hunters Moon” van Ghost wordt je onmiddellijk vrolijk. Hoe slecht je dag ook was, met dit album draai je je dag om. Het zullen vast de invloeden van de jaren tachtig muziek zijn. Luister ook naar “Call Me Little Sunshine”, één van onze favorieten van het album.

3. Lionheart – Welcome To The West Coast 3

Dit album is hardcore op zijn best, ruig met een woest en zwaar geluid. Check onze favorieten “Death Comes in 3´s (Feat jimmy Jasta)”, “Cold Water Farewell” en “Exit Wounds (Feat. Alex)”. Als je dit jaar naar een hardcore album moet hebben geluisterd, dan is dit het.

2. Lorna Shore – Pain Remains

Dit album bezorgt je werkelijk kippenvel, het eerste nummer van het album “Welcome Back, O’Sleeping Dreamer” zet echt de toon voor de rest van deze plaat. Met een prachtige maar brute mix van symfonische stemmen, zware gitaarriffs en verpletterende drums en niet te vergeten de ongelooflijke stem van Will Ramos. De nummers “Into The Earth” en “Pain Remains I: Dancing Like Flames” luisteren wij keer op keer opnieuw zonder uitgekeken te worden. Voor de beste boost tijdens het sporten luister je naar “Cursed To Die”, geloof ons, het werkt! Wij kijken sowieso uit naar wat Lorna Shore ons in de toekomst zal brengen.

1. Stick To Your Guns – Spectre

Van de stem van Jesse Barnett krijgen we nooit genoeg. We hebben dit album zo vaak op repeat gehad dit jaar dat we de tel al lang kwijt zijn. Het album heeft wat voor elke stemming die je zo wat kan voelen op een dag. Nummers met meezingbare refreinen worden gecombineerd met brute hardcore beats en geschreeuw waardoor je de energie voelt in je hele lichaam. Als we moeten kiezen zijn deze nummers zeker het beluisteren waard: “Hush”, “Weapon”, “Open Up My Head” en “A World To Win.

Deel dit artikel
Laat een reactie achter