Mosh Guide – Graspop Metal Meeting 2023 – Vrijdag

Geschreven door Stefan
© Stijn Verbruggen

Over precies één maand is het zover: Graspop Metal Meeting 2023! Om je goed voor te bereiden hebben we alvast wat bands op een rij gezet die je niet mag missen als je van een fijne moshpit houdt! Deze guide is voor de vrijdag, 16 juni, de guide voor donderdag vind je hier.

Blind Channel – 12:00 – 12:45 – North Stage

De Finse alternative band Blind Channel, bij velen bekend dankzij het Eurovisiesongfestival 2021 in Rotterdam (NL) heeft met hun onlangs met “Happy Doomsday” naar eigen zeggen hun hardste track ooit uitgebracht. Nu vonden wij het vrij nieuwe “Flatline” ook al een fijne track, dus lijkt ons dit een prima band om de dag mee te beginnen!

Loathe – 12:40 – 13:20 – Jupiler Stage

Hoewel de Britse band Loathe het in sommige tracks rustig aan doet, hebben ze ook genoeg materiaal om live flink te knallen. De band experimenteert graag en met inspiratiebronnen als Deftones en Slipknot weten ze een heel eigen sound neer te zetten die varieert van metalcore tot nu-metal en van shoegaze tot progressive.

Any Given Day – 13:20 – 14:04 – Metal Dome

Voor onvervalste Duitse metalcore zit je goed bij Any Given Day. De band heeft inmiddels drie albums op hun naam staan en onderstaande track “Apocalypse” is hopelijk een voorproefje voor nummer vier. Fans van bands als Killswitch Engage zitten goed dankzij de diepe vocals van frontman Dennis Diehl.

Landmvrks – 14:00 – 14:40 – Jupiler Stage

Check, Check Motherf*cker! De Franse metalcore band Landmvrks staat klaar om hun debuut op Graspop te maken! De in 2014 opgerichte band is niet vies van blastbeats, elektro en groovy riffs en weet hoe een knetterharde breakdown klinkt.

Fever 333 – 14:45 – 15:35 – South Stage

Als je een lijst bands moet verzamelen met energieke live shows dan mag Fever 333 niet ontbreken in de top 3. Frontman Jason Butler, bekend van zijn vorige band letlive. moet het sinds dit jaar doen met maar liefst 3 nieuwe bandleden, maar de energie die we van de band gewend zijn is nog altijd aanwezig. Check de beelden op hun Insta en je weet dat je hierbij moet zijn!

Asking Alexandria – 15:45 – 16:35 – North Stage

Persoonlijk vinden wij de 2010’s Asking Alexandria de leukste, maar we snappen dat de band, die dit jaar hun 20e verjaardag viert, weleens wat anders wil schrijven dan oldschool metalcore. Tegenwoordig gaat de band meer de alternative rock kant op, maar we raden je alsnog aan om de band te gaan checken want wie weet komen bangers als “The Final Episode” en “A Prophecy” voorbij!

Hatebreed – 17:45 – 18:35 – North Stage

Nu volgt een dilemma. De Amerikaanse hardcore band Hatebreed overlapt namelijk deels met de Australische metalcore band The Amity Affliction. Kiezen of delen dus. Hatebreed staat dit jaar voor de 10e keer op Graspop, maarja, elke kans om keihard “Destroy Everything” mee te schreeuwen grijpen we met beide handen aan.

The Amity Affliction – 18:05 – 18:50 – Jupiler Stage

The Amity Affliction heeft eerder maand hun nieuwe album “Not Without My Ghosts” uitgebracht, een gevoelige plaat die je niet onberoerd laat. Het album bevat aardig wat ballads, maar heeft ook wat knallers als “I See Dead People”. TAA live is altijd goed, dus sowieso de moeite waard om te gaan bekijken.

Municipal Waste – 18:55 – 19:45 – Marquee

Agressieve riffs door de altijd zo vrolijke gasten van Municipal Waste. Als je liefhebber bent van snelle circle pits begeleid door nog snellere gitaren dan moet je aanschuiven bij deze trash metallers uit Virginia!

Ice Nine Kills – 19:30 – 20:20 – Jupiler Stage

De Amerikaanse metalcore Ice Nine Kills heeft met hun door horror geïnspireerde teksten een heel eigen stijl weten neer te zetten. Ze hebben inmiddels zes albums op hun naam staan, waarvan “The Silver Scream 2: Welcome to Horrorwood” uit 2021 de meest recente is. Net als in hun video’s halen ze live ook van alles uit de kast om een toffe show neer te zetten.

Machine Head – 00:05 – 01:20 – South Stage

De Amerikaanse heavy metal band Machine Head heeft ons met hun tiende studioalbum “Of Kingdom and Crown” wederom weten te overtuigen dat ze één van de beste bands in het genre zijn. Een terechte afsluiter voor de vrijdag vinden wij, al is de clash met Meshuggah wel wat onfortuinlijk.

Graspop Metal Meeting vindt plaats op 15, 16, 17 en 18 juni in Dessel in België. Tickets zijn hier te koop.

Deel dit artikel
Laat een reactie achter