Polaris Kondigt Nieuw Album “Fatalism” Aan, Brengt “Inhumane” Uit

Geschreven door Stefan
Polaris

De Australische metalcore band Polaris heeft hun langverwachte, nieuwe album “Fatalism” aangekondigd en een video uitgebracht voor de nieuwe single “Inhumane”. Het nieuwe album komt op 1 september uit via SharpTone Records.

Drummer en een van de hoofdtekstschrijvers Daniel Furnari zegt het volgende over de nieuwe track:

“Inhumane” reflects on the feeling of growing desensitized to death, violence and tragedy due to overexposure. I think for a lot of people over the last few years, when you’re facing a constant barrage of horrible news coming from every corner on a literal daily basis, eventually you reach a point where the initial shock and sadness wear off and you find yourself becoming almost numb to it. It’s like a subconscious defense mechanism – when caring too much becomes too taxing, we stop caring at all. That hollow feeling, or lack of feeling, can come with a lot of guilt, making you question whether your empathy and your humanity have been erased, and in a strange way almost wishing you could feel that pang of fear or sadness again.

The music video for Inhumane, conceived by our director Ed Reiss, takes that concept to a fantastical extreme, and features us falling through the floors of a collapsing apartment building, to find that new horrors (literally) await us on each level…It’s one of the wackiest (and bloodiest) ideas we’ve ever put on screen and I’m still kind of in disbelief that it came together!”

Het schrijfproces was echter niet zonder uitdagingen. Nu COVID de band van de weg dwong na een headline-tour ter ondersteuning van The Death Of Me, reageerde het kwintet uit Sydney op de enige manier waarop ze wisten hoe: meer muziek schrijven, zij het op afstand via Zoom.

Pas toen de lockdowns in 2022 versoepelden en ze voor een week schrijven naar de Blue Mountains verhuisden, brak de creatieve dam eindelijk. Kort na zijn terugkeer van een overzeese headliner-run in 2022 – Polaris’ eerste kans om met “The Death Of Me” internationaal te touren, begon het opnameproces van vijf maanden in Melbourne.

De coverart en tracklist van het album zien er als volgt uit:

 1. “Harbinger”
 2. “Nightmare”
 3. “Parasites”
 4. “Overflow”
 5. “With Regards”
 6. Inhumane
 7. “The Crossfire”
 8. “Dissipate”
 9. “Aftertouch”
 10. “Fault Line”
 11. “All In Vein”

Polaris gaat in juni naar Europa om op te treden op Europese zomerfestivals zoals Graspop Metal Meeting, Jera On Air, Full Force, Vainstream Rockfest en een reeks headlineshows ondersteund door Chelsea Grin en Kublai Khan TX.

TAGS:
Deel dit artikel
Laat een reactie achter