Heavy Music Awards 2023 Uitgereikt

Geschreven door Elsbeth
Heavy Music Awards

Op vrijdag 26 mei zijn in de OVO Arena Wembley in Londen de Heavy Music Awards 2023 uitgereikt. Naast de grote namen die al jaren meegaan in de rock/metalwereld, wisten dit jaar ook veel nieuwe artiesten een award mee naar huis te nemen.

In 2017 werden de Heavy Music Awards voor het eerst uitgereikt. Sindsdien vindt jaarlijks een uitreiking plaats, waarbij de winnaars worden bekend gemaakt en prominente bands in de scene optredens geven.

Het nominatie proces gaat als volgt; eerst wordt er een groep professionals uit de muziekindustrie gevraagd om voor elke categorie een aantal artiesten te nomineren, vervolgens kan door iedereen online worden gestemd op hun favorieten uit de lijst met genomineerden. De uiteindelijke uitslag wordt dus volledige door publieke stemming bepaald.

Dit jaar leek de Schotse rockband Vukovi de grote kanshebber met maar liefst 5 nominaties, uiteindelijk zijn er alleen met de award voor beste productie voor hun laatste album “Nula” vandoor gegaan. Ook vielen onder andere Electric Callboy (beste internationale live artiest), Halestorm (beste internationale artiest) en Enter Shikari (beste single) in de prijzen.

Op de uitreiking waren onder andere liveshows van Halestorm, Underoath, Boston Manor, Creeper en Vukovi te zien.

Hieronder zijn alle winnaars per categorie te vinden:

Best Album – Bad Omens “The Death Of Peace Of Mind”
Best Breakthrough Album – Charlotte Sands “Love And Other Lies”
Best UK Artist – Sleep Token
Best UK Live Artist – Skindred
Best International Artist – Halestorm

Best UK Breakthrough Artist – As December Falls
Best International Breakthrough Artist – Scene Queen

Best Single – Enter Shikari “The Void Stares Back” Ft. Wargasm
Best Production – Vukovi “Nula
Best Video – Motionless In White “Werewolf”
Best Album Artwork – Malevolence “Malicious Intent”
Best Festival – Download Festival

Best International Live Artist – Electric Callboy

Best Breakthrough Live Artist – Static Dress
The H (voor positieve contributie van de heavy music scene) – Teddy Rocks Festival
Pioneer – Biffy Clyro
Icon – Daniel Carter


Deel dit artikel
Laat een reactie achter