Mosh Guide – Graspop Metal Meeting 2023 – Zaterdag

Geschreven door Stefan
© Stijn Verbruggen

Deze derde dag van Graspop Metal Meeting moet het wat moshpits betreft voor de verandering eens niet hebben van de Jupiler Stage, vandaag is het vooral op de twee hoofdpodiums te doen, grote namen dus, met grote pits!

Oceans – 12:00 – 12:40 – Metal Dome

De dag begint meteen goed, om 12:00 uur trapt de Oostenrijks/Duitse modern metal/hardcore band Oceans af. De band schrijft over mentale gezondheid, depressie en de dagelijkse struggle waar sommige mensen doorheen gaan. Ze hebben inmiddels twee albums op hun naam staan, waarvan de meest recente, “Hell Is Where The Heart Is” stamt uit november 2022.

Cane Hill – 13:30 – 14:10 – Jupiler Stage

De Amerikaanse nu-metal band Cane Hill heeft het na de release van hun twee albums “Smile” en “Too Far Gone” iets rustiger aan gedaan met de vervolg EP’s die ze uitbrachten, maar de band heeft beloofd dat Europa de “heavy stuff” voorgeschoteld krijgt en wij kijken dan ook uit naar een zeer vette set.

I Prevail – 14:45 – 15:35 – South Stage

In 2014 doorgebroken dankzij een cover van Taylor Swift’s “Blank Space”, inmiddels uitgegroeid tot een van de bekende namen in de Amerikaanse metalcore scene: I Prevail. De energieke live optredens en mix van melodische zang en agressieve screams heeft ze een flinke fanbase bezorgd, waar elke nieuwe video die ze op YouTube droppen gemakkelijk de miljoenen views aantikt.

The Ghost Inside – 15:45 – 16:35 – North Stage

In de periode voor het tragische busongeluk in 2015 ging het de Amerikaanse metalcore band The Ghost Inside voor de wind, met vier studioalbums in hun broekzak, met in 2012 uitgekomen “Get What You Give” als ultiem hoogtepunt en genrebepalend album in de scene. Het ongeluk, waarbij twee doden vielen en een hoop mensen gewond raakten, waaronder leden van de band, zorgde ervoor dat de band tot 2019 niet meer op het podium zou staan. Inmiddels is de band terug en hebben ze de smaak weer goed te pakken.

Code Orange – 17:35 – 18:20 – Jupiler Stage

De Amerikaanse hardcore band Code Orange staat bekend om hun intense en energieke liveoptredens en dikke visuele productie. Persoonlijk zouden we ze op een groter podium willen zien, want de sets die ze in de afgelopen jaren laten zien komen goed tot zijn recht op main stage formaat. Het is een van de meest experimenterende bands in het genre en blijven zich ontwikkelen.

In Flames – 17:45 – 18:35 – North Stage

De Zweedse melodic death metal band In Flames heeft vorig jaar hun 14e studioalbum uitgebracht en is zelf gestart met een eigen festival. Ze behoren al jaren tot de top van het genre en bewijzen ook met het nieuwe werk in “Foregone” dat ze daar nog wel even blijven hangen. Live maken ze er ook een visueel spektakel van. Als je de kans hebt om deze mannen live te zien, pak die dan met beide handen aan.

Architects – 18:45 – 19:45 – South Stage

De Britse metalcore band Architects wordt al jaren samen met Parkway Drive genoemd als top van de moderne metalcore sound. Met het overlijden van oprichter, gitarist en schrijver Tom Searle in 2016 had de band een zware klap te verwerken, waar ze met live optredens nog altijd bij stil staan. Inmiddels zijn we alweer drie studioalbums verder, waarvan “The Classic Symptoms of a Broken Spirit” stamt uit 2022. Live staat de band als een huis, zoals we eerder dit jaar op Headbangers Parade mochten zien.

Parkway Drive – 22:30 – 23:50 – North Stage

De Australische metalcore band Parkway Drive behoeft eigenlijk geen introductie meer, ze worden al jaren gezien als de nummer 1 metalcore band van de afgelopen jaren. Ze timmeren inmiddels 20 jaar aan de weg en zette met hun eerste albums “Killing With A Smile” en “Horizons” direct al de toon en met elk album dat daarop volgde verzegelde ze hun positie aan de top. “Deep Blue” en “Atlas” waren wederom twee albums van formaat, waarna de band besloot om wat meer te experimenteren. Dit heeft de band een flink groter publiek gebracht, en drie albums later zijn ze bekender en groter dan ooit. Hun sound is meer richting mainstream rock/metal gegaan, maar de klassiekers hebben een speciaal plekje in ons hart. Live zijn ze nog altijd een van de beste bands ooit die je zeker niet mag missen.

Slipknot – 0:00 – 1:30 – South Stage

Een van de grootste pits die we ooit meegemaakt hebben was bij Slipknot op Graspop in 2011. Als je denkt alles op metal gebied wel meegemaakt te hebben, maar deze band nooit live hebt gezien, dan staat je een mooie verrassing te wachten. Het spektakel op het podium en de dedicated fans van de band maken van elke show een onvergetelijke ervaring. Nu-Metal op z’n best, gebracht door veteranen in het vak. Niet te missen.

Graspop Metal Meeting vindt plaats op 15, 16, 17 en 18 juni in Dessel in België. Tickets zijn hier te koop.

Deel dit artikel
Laat een reactie achter