Nederlands/Bulgaarse Band Viola Brengt Debuutsingle “Isolation” Uit

Geschreven door Stefan
Viola

De progressive metalcore band Viola, bestaande uit de Nederlandse zanger Dennis Schlechtriem en Bulgaarse gitarist Ivan Hardalov, hebben een video uitgebracht voor hun debuutsingle “Isolation”.

Dennis zegt het volgende over deze eerste track:

isolation is een nummer dat eenzaamheid centraal stelt. Het gaat over een persoon die zichzelf geïsoleerd heeft van anderen, dat kun je interpreteren zoals je zelf wilt. En de doorbraak naar buiten is toch moeilijker dan je denkt. De wereld kleurloos zien maakt het daarom ook niet makkelijker. iets waar veel mensen zich in kunnen verplaatsen, vooral post-corona. De bloem in de glazen kooi zoals in de video staat hiervoor als metafoor. Het wilt bloeien, maar het is vrij moeilijk als je vastzit in een glazen kooi. En als je in een social-isolation zit, dan is een glazen kooi precies hoe het voelt!

De band, begonnen als online project, is momenteel op zoek naar extra leden om live shows te kunnen voorzien en werkt momenteel aan hun tweede track en daaropvolgende EP.

TAGS:
Deel dit artikel
Laat een reactie achter