Within Temptation Brengt AI Video Uit Voor “Ritual”

Geschreven door Stefan
Within Temptation

De Nederlandse metal band Within Temptation heeft een door AI gemaakte video uitgebracht voor hun nieuwe single “Ritual”, afkomstig van het onlangs uitgebrachte studioalbum “Bleed Out”.

Zangeres Sharon den Adel zegt het volgende over de track en video:

’Ritual’ gaat over verleiding en een vrouw die de macht overneemt in een door mannen gedomineerde wereld. De song is geïnspireerd op Tarantino’s film ‘From Dusk Til Dawn’ en het is een luchtig moment op ons album, dat zich vooral richt op de politieke en repressieve kwesties in de wereld. We hebben altijd al een horrorvideo voor Halloween willen maken, en dit nummer gaf ons de perfecte kans om dat te doen, waarbij we AI-technologie gebruikten om iets werkelijk ontzagwekkends te creëren. De video gaat ook in op enkele recente nieuwsfeiten over mannen die zich slecht gedragen en stelt zich voor wat er zou gebeuren als een stoere vrouw op de meest verschrikkelijke manier terugvecht. Dus maak je klaar voor bloed, geweld, slagtanden en humor. Fijne Halloween allemaal!

De band heeft begin oktobereen arena-tour door Europa aangekondigd voor het najaar van 2024. De tour begint in oktober 2024 die ze aftrappen in de Lotto Arena in Antwerpen (BE) op 5 oktober 2024 en afsluiten in de Ziggo Dome in Amsterdam (NL) op 6 december.

Deel dit artikel
Laat een reactie achter