Children Of Bodom Kondigt Live Album Aan

Geschreven door Casper
Children Of Bodom

De Finse melodic death metal band Children of Bodom brengt op 15 december een album uit van hun laatste concert ooit getiteld: “A Chapter Called Children Of Bodom (The Final Show In Helsinki Ice Hall 2019)”. De band waarvan de frontman Alexi Laiho in 2020 op 41-jarige leeftijd overleed heeft besloten om dit concert uit te brengen ter afsluiting van hun carrière. Laiho verliet destijds de band om verder te gaan met het eigen project Bodom after Midnight. Later bleek dat de band uit elkaar was gegaan omdat ze de gitarist niet meer konden helpen met zijn alcoholprobleem, waardoor hij eind 2020 kwam te overlijden.

Zanger en gitarist Daniel Freyberg zegt er het volgende over:

It’s great to have that final show transformed into a live album. For those who attended, it’s a time travel back to that moment. And for those who didn’t, it’s an opportunity to experience how the chapter called Children Of Bodom was closed.

Bassist en zanger Henkka Seppälä voegt eraan toe:

Needless to say that this night was very special. When ‘In Your Face‘ started, the reality hit me and I had to turn away from the audience cos I actually started crying. But the beauty is that the memories and Alexi’s music will live forever!

En toetsenist en zanger Janne Wirman zegt:

It felt surreal to be on that stage in Helsinki Ice Hall as I knew that I was probably not gonna play with the guys ever again nor get to perform for the amazing fans anymore. It felt sad but also somewhat relieving. It is great that the last show and it’s emotional rollercoaster can now be enjoyed by everyone who couldn’t make it to the show.

Tot slot voegt drummer Jaska Raatikainen eraan toe:

When I got on the stage I felt calm, probably because I no longer felt the need to prove anything but to enjoy the music and the presence of all the fans. I was just so grateful to have been a part of all this, knowing that our music wouldn’t disappear even if we never ever played together again.

Children of Bodom startte 30 jaar geleden in de stad Espoo in Finland nabij Helsinki. Ze vernoemden zich naar een nabijgelegen meer waar in de jaren 60 een brute moord op 3 kinderen was gebeurd. De band werd al snel bekend en beïnvloedde talloze andere bands in het genre. Met name de virtuositeit van Alexi Laiho was wereldwijd gerenommeerd.

De coverart en tracklist voor het album zien er als volgt uit:

 1. Under The Grass And Clover
 2. Platitudes And Barren Words
 3. In Your Face
 4. Shovel Knockout
 5. Bodom Beach Terror
 6. Everytime I Die
 7. Halo Of Blood
 8. Are You Dead Yet?
 9. Blooddrunk
 10. I Worship Chaos
 11. Angels Don’t Kill
 12. Follow The Reaper
 13. Deadnight Warrior
 14. Needled 24/7
 15. Hate Me
 16. Hate Crew Deathroll
 17. Lake Bodom
 18. Downfall

Het album is te pre-orderen op CD en vinyl. Het is niet bekend of de show ook op dvd wordt uitgegeven.

Deel dit artikel
Laat een reactie achter