Crownshift (Nightwish, Ex-Children Of Bodom) Brengt Eerste Single “If You Dare” Uit

Geschreven door Stefan
Crownshift

De nieuwe metal supergroup Crownshift, die momenteel hun eerste album aan het voorbereiden zijn bij Nuclear Blast, heeft hun eerste single genaamd “If You Dare” uitgebracht.

Finland. Toch een beetje ‘het’ metalland van de wereld met de meeste metal bands per aantal inwoners ter wereld. Komt het door de ijzige kou? Dat de winter zorgt voor een beperkt aantal zonuren waardoor mensen graag binnen blijven en gitaar gaan spelen? (dit is een actual quote van de man achter de bar van ‘The Riff’ een van de grootste metal kroegen van Helsinki. Hij heet Samuel en speelt in Rebellix. Google maar.) Of zit het simpel in de sauna? Geen idee maar ze hebben een nieuw cadeautje. Een nieuwe band of misschien wel supergroup genaamd Crownshift is opgestaan. Gevormd door leden van bands als Nightwish, Wintersun, Children of Bodom, Finntroll en Mygrain:

Zang: Tommy Tuovinen (myGRAIN)
Gitaar/Zang: Daniel Freyberg (ex-Children Of Bodom)
Bass: Jukka Koskinen (Nightwish)
Drums: Heikki Saari (FinntrollWintersun, etc.)

Vandaag hebben ze dus hun eerste single “If You Dare” uitgebracht. En de invloeden van deze bands zijn duidelijk hoorbaar. Melodieus, hard, grunts maar ook clean vocals zijn aanwezig. Ook is een debuutalbum in de maak, maar daar hebben we nog geen informatie over. Gaan ze touren? Zeker! Al staat er nu nog maar 1 show gepland om Nummirock in Finland op 19 juni. Onze Hollandse oren moeten nog even geduld hebben dus.

Ook hebben ze een bijbehorende clip uitgebracht en die is hier te zien:

Deel dit artikel
Laat een reactie achter