Benighted Deelt Video Voor “Metastasis”

Geschreven door Stefan
Benighted

De Franse deathgrind band Benighted staat op de rand van het uitbrengen van hun meest diepgewortelde en thematisch diepgaande werk tot nu toe. In afwachting van hun tiende full-length album “Ekbom” brengt de band hun nieuwe single “Metastasis” in première.

Vocalist Julien Truchan zegt:

“The song with probably the heaviest chorus on the entire album! Time to break your neck!

Voortgekomen uit de Franse death en black metal bands Dishumanized, Darkness Fire en Osgiliath, ontstond Benighted in 1998 met een missie om een brutalere, zwaardere en modernere vorm van muzikale expressie te verkennen. De impact van hun eerste zelfgeproduceerde en titelloze full-length album in 2000 veranderde Benighted van een zijproject in een hoofdact, en vergaarde al snel een toegewijde schare fans. Daaropvolgende albums zoals “Psychose” (2002), “Insane Cephalic Production” (2004), “Identisick” (2006) en “Icon” (2007) hebben hun geluid verder verankerd in de geschiedenis van de extreme death metal.

Het nieuwe album verschijnt op 12 april en pre-orders zijn hier verkrijgbaar. De band live zien kan op 26 november in Chinastraat in Gent (BE), op 27 november in Poppodium 013 in Tilburg, op 28 november in Metropool in Enschede en op 30 november op Herrie Metal Festival in Alkmaar.

Deel dit artikel
Laat een reactie achter