Er Is Activiteit Op De Groezrock Socials

Geschreven door Stefan
Groezrock

Er is, net als vorig jaar rond deze tijd, weer activiteit op de social media profielen van het legendarische festival Groezrock, dat sinds 1992 jaarlijks plaatsvond in het Belgische Meerhout. Vorig jaar verscheen er een foto van de lege festivalweide op de platformen, deze keer is de profielfoto aangepast naar niet eerder vertoond artwork in de huisstijl van het festival.

In 2006 kreeg het festival een mascotte, die in 2011 verder werd uitgelicht en die sindsdien in verschillende vormen terugkwam op de poster. De artwork ziet er als volgt uit:

Of hier überhaupt iets achter zit is niet bekend, maar fans van het festival gaan los in de reacties. In 2018 nam het festival een sabbatjaar en in 2019 trok een kleinschaligere editie, mede door het slechte weer, slechts 13.000 bezoekers. Dit terwijl ze normaal zo’n 35.000 bezoekers trokken.

De organisatie kwam destijds ook met een ietwat vreemde aankondiging, namelijk:

Laten we nu de lucht zuiveren over een paar dingen. We merkten dat sommigen van jullie vroegen om meer “grote headliners” en “beroemde bands”. Wij begrijpen volledig dat je al je favorieten wilt zien en horen. Jarenlang hebben we dat zelfs met veel plezier gedaan. Maar we hebben een zeer bewuste, ondanks eigenzinnige beslissing genomen.

De afgelopen jaren (en vooral tijdens ons sabbaticaljaar) zijn we de drang gaan voelen om meer dan ooit te investeren in nieuwe, opkomende bands. Zij verdienen de kans om op een groter podium te spelen en de steun te ervaren van een groter festival als GROEZROCK.

Dit is simpelweg essentieel voor het welzijn en de toekomst van onze ‘scene’. Als je een band in onze line-up niet kent, kun je altijd onderzoek naar ze doen op onze website of via social media. Misschien verrassen ze je.

Dat gezegd hebbende, wij zijn er enthousiast over al het jonge talent en de grote gevestigde “grotere” bands die we voor jullie op een rij hebben gezet. We hopen echt dat je net zo enthousiast bent als wij voor weer een weekend vol GROEZROCK 2019-goodness.

Dit terwijl het festival niet de minste namen op de affiche had staan:

Of er een nieuwe editie komt is dus nog afwachten, maar dat een hoop mensen het festival een warm hart toedragen mag duidelijk zijn.

TAGS:
Deel dit artikel
Laat een reactie achter