For I Am King Releaset Nieuwe Single “Trojans”

Geschreven door Stefan
For I Am King

De Nederlandse metal band For I Am King heeft een video uitgebracht voor hun nieuwe single “Trojans”, afkomstig van hun aankomende, derde studioalbum “Crown” dat op 19 januari uitkomt.

Met ‘Trojans’ waarschuwen we voor een te dominante invloed van technologie. Het is een klassiek thema in veel (sci fi-)romans en -films, die haarfijn laten zien waar steeds verdergaande technologie toe kan leiden als we haar als mensheid niet beteugelen. Zo lang technologische evolutie enkel en alleen maar in dienst staat van menselijke vooruitgang is er echter niets aan de hand. In een bredere context kunnen we die waakzaamheid ook projecteren op bijvoorbeeld alle ellende die media ons dagelijks voorschotelen om onze aandacht te krijgen – pure manipulatie van een bewust gekleurd wereldbeeld. Maar ook voor wat we allemaal zien op social media; dat is een illusoire reflectie van de werkelijkheid. Een tekstregel uit ‘Trojans’ luidt: “That is what you told us and led us to believe, now this is not how you are perceived. We see that what you promised us was false, you are not the one to follow.”

Alma Alizadeh – For I Am King (Zang)

‘Trojans’ is geïnspireerd door hoe we als samenleving steeds meer gevangen worden door technologie en door sociale media. Het gaat over een volk dat nieuwe technologie en manieren van communiceren omarmt, maar langzaamaan ontdekt dat het zijn vrijheid, vrijheden en vreugde beetje bij beetje wegneemt. Totdat het volk eindelijk doorkrijgt wat er gebeurt en opstaat om zichzelf te bevrijden van die technologische manipulatie en bemoeienis met zijn gedachten.

Koen Scheepens – For I Am King (Gitaar)

Eerder bracht de band ook video’s uit voor de tracks “Liars” en “Disciples” en kondigde ze een Nederlandse headline tour aan.

Deel dit artikel
Laat een reactie achter